Pe vremea cand era vicepreşedinte al Camera superioare a parlamentului rus, Torşin ar fi coordonat un sistem de spălare a banilor prin bănci şi tranzacţii imobiliare în Spania. Iar aceasta reţea s-ar afla in serviciul unei mafii ruseşti, susţine Garda Civilă spaniolă în raportul ei.

Documentul expune rezultatele unei anchete care a durat trei ani si care a fost finalizata în 2013. Investigatiile au aratat ca Torşin ar fi lucrat împreună cu Aleksandr Romanov, condamnat de justiţia spaniolă pentru spălare de bani în mai anul curent şi care ar fi fost conducătorul filialei spaniole a uneia dintre principalele mafii ruseşti, Taganskaia.

'Or, se stie ca, in cadrul structurii ierarhice a organizaţiei, politicianul rus Aleksandr Porfirievici Torşin este superiorul lui Romanov, care îl numeşte 'naş' şi 'patron'', menţionează raportul, bazat parţial pe interceptări ale unor convorbiri telefonice între Torşin şi Romanov în 2012 şi 2013, precum şi pe documente confiscate în cursul percheziţiei efectuate la o vilă a lui Romanov pe insula Mallorca.

Torşin neagă aceste alegaţii şi orice activitate ilegală. Legăturile sale cu Romanov - fost coleg la Banca Centrală a Rusiei la începutul anilor 1990 - sunt pur sociale, a declarat el. Surse apropiate dosaruiui subliniaza, totodata, ca  o plângere împotriva lui Torşin nu ar servi la nimic pentru că Rusia nu cooperează la anchetele în care sunt implicate persoane sus-puse în ţară, scrie agerpres..