"Începând cu data de 1 decembrie 2014, domnul Csutak Nagy Laszlo, vicepreședinte, este desemnat să exercite atribuțiile președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), până la numirea președintelui instituției, în condițiile legii", se arată în decizia prim-ministrului publicată în Monitorul Oficial.

Cererea de demisie a lui Vladimir Mănăstireanu a fost înregistrată la cabinetul premierului în data de 24 noiembrie 2014 iar decizia premierului de eliberare din funcție a acestuia a intrat în vigoare începând cu 1 decembrie 2014.

Vladimir Mănăstireanu a preluat șefia ANSVSA în data de 14 iunie 2013, însă din luna martie asigurase interimatul la această instituție, după plecarea lui Mihai Țurcanu.

Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) va dezbate, pe 13 decembrie, la Târgu Mureș, propunerea făcută de Consiliul Permanent al UDMR privind ieșirea de la guvernare, în urma analizării votului dat de comunitatea maghiară din România la alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit președintelui UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler.

În aceste condiții, Csutak Nagy Laszlo ar putea pierde și postul de vicepreședintele al ANSVSA.