"Eu știu foarte bine specificul Ministerului Afacerilor Interne, celorlalte instituții pe linia securității naționale. Știu foarte bine lipsurile, greutățile cu care acești oameni, mai ales acum, într-o perioadă de criză economică internațională, își desfășoară activitatea, dar își fac datoria și sunt profesioniști", a precizat Gabriel Oprea, citat de Agerpres in pagina electronica.

Totodată, Oprea a apreciat mesajul transmis de premierul Victor Ponta în ședința de vineri de la MAI cu prefecții.

"Sunt oameni care își fac datoria, profesioniști, polițiști, jandarmi, cei de la Inspectoratul Situațiilor de Urgență, Poliția de Frontieră, celelalte structuri (..), oameni care împreună cu celelalte instituții, armata, cu alte instituții pe linia securității naționale, reprezintă coloana vertebrală a statului român. Sunt oameni care asigură ordinea publică, paza și securitatea României", i-a spus vicepremierul Oprea lui Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat la sediul MAI că în cazul accidentului aviatic de la Cluj vina nu aparține reprezentanților acestei instituții.

"O să vă apăr cu toate forțele și împotriva oricui va veni să generalizeze lucruri care nu au funcționat. Chiar dacă vorbim de accidentul de luni, vina nu aparține structurilor Ministerului de Interne, ci altor structuri și instituții ale statului, care și-au și asumat această vină", a spus premierul.