Liderul democrat-liberal a spus că nu a avut loc nicio discuţie legată de denumirea partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL, apreciind că noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a făcut ”o mare greşeală” anunţând că PDL a acceptat ca noua formaţiune să se numească PNL.

“PDL nu a acceptat ca noul partid care rezultă din fuziunea cu PNL să se numească PNL. Nu a avut loc nicio discuţie legată de denumirea partidului şi apreciez că a fost o mare greşeală pe care a făcut-o domnul Iohannis declarând acest lucru, ceea ce e un pas uriaş spre eşecul fuziunii prin susţinerea unei afirmaţii care nu are suport în realitatea negocierilor dintre cele două formaţiunii. Denumirea partidului este un lucru extrem de important. Ea nu poate fi consecinţa sau rodul gândirii unei singure părţi, ci ţine de rezultatul unei negocieri şi nu există, în acest moment, acordul PDL în această privinţă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ioan Oltean.

Întrebat ce crede că l-a determinat pe Kaus Iohannis să facă acel anunţ, liderul PDL a afirmat că, în opinia sa, există o singură explicaţie - că PNL nu doreşte o fuziune cu PDL.

”Nu există decât o singură explicaţie a acestei afirmaţii care nu are suport în realitate, şi anume că PNL nu doreşte o fuziune cu PDL. Noi am fost extrem de rezervaţi şi am lăsat PNL să-şi ţină congresul în condiţii normale, nu am făcut presiuni, am aşteptat finalizarea lui şi continuarea negocierilor de pe poziţii egale şi în deplin respect. Suntem două partide relativ echilibrate ca şi repere electorale - fiindcă la asta ne referim - şi orice chestiune care vizează fuziunea trebuie să fie rezultatul negocierilor între cele două formaţiuni politice şi nu doar rezultatul gândirii unilaterale a unuia sau altuia dintre cele două partide politice. În opinia mea, lucrurile sunt puse la cale pentru a împiedica într-un fel sau altul realizarea fuziunii”, a afirmat Ioan Oltean.

Întrebat dacă mai există şanse să continue negocierile, el a spus: “Categoric. Nu am în momentul acesta altă explicaţie pentru acest demers, dar probabil că, dacă domnul Iohannis va avea o explicaţie, negocierile continuă fiindcă nu ne împiedicăm, în ultimă instanţă, de o asemenea afirmaţie, dar trebuie explicată”.

Noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni. Sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.