În loja sa regală, suverana şi-a manifestat mulţumirea, afişând un zâmbet larg şi aplaudând în momentul în care iapa sa, călărită de jocheul Ryan Moore, a terminat pe locul întâi cursa cu o lungime de aproximativ 4.000 de metri.

În spatele bunicii lor, prinţesele Beatrice şi Eugenie au sărit în sus de bucurie în urma acestei victorii, primită cu urale de o mulţime elegantă de 75.000 de persoane aflate pe hipodromul tricentenar.

'Să faci aşa ceva pentru regină este fantastic. Iar să câştigi sub culorile ei este ceva excepţional', a comentat Ryan Moore, şi el în culmea fericirii.

Regina Elisabeta, pasionată a curselor de cai, a participat cu începere din 1945 la toate ediţiile acestui extrem de luxos eveniment monden de la Ascot, ce are loc la câţiva kilometri de Castelul Windsor.

De obicei, regina înmânează Gold Cup învingătorului. În acest an însă fiul său prinţul Andrew i-a decernat recompensa.Deşi a fost cea de-a 22-a victorie la Ascot a unui cal al reginei, este vorba despre o premieră în ce priveşte cursa Gold Cup, precizeaza AFP, preluata de Agerpres in pagina electronica.