La ieșire din Sebeș în direcția Daia, pasarela autostrăzii, care trece peste șosea, se termină brusc, iar pe platforma superioară încă nu a fost turnată nicio șapă de beton, niciun strat asfaltic. Unul dintre poduri abia acum se costruiește, iar zona de legătură cu șoseaua în că nu a fost făcută.

Mai sunt trei luni până la termenul  anunțat de CNADNR pentru finalizarea tronsonului Vințu de Jos – Cut,  un termen scurt, care dacă nu va putea fi respectat, va  amâna pentru martie-aprilie 2014 speranța locuitorilor din Sebeș și a conducătorilor auto care tranzitează frecvent zona, că vor scăpa de coloane interminabile și blocaje în trafic.

Termenul de finalizare a autostrăzii Orăștie – Sibiu a fost, inițial, aprilie 2013. Tronsonul Vințu de Jos-Cut este executat de STRACO Grup, are o lungime de 19 km și costă 377.780.208 lei ( aproximativ 87,8 milioane de euro).

Probleme au aparut si pe lotul trei al autostrăzii Orăștie – Sibiu, unde a avut o alunecare de teren de şase kilometri si termenul de finalizare a fost prelungit.

“Avem, de exemplu, o problemă foarte importantă, pe Orăştie-Sibiu, lotul trei, unde avem o alunecare de teren de şase kilometri, din cauza unei soluţii tehnice care a fost stabilită de la început că trebuiau să facă tunel, oamenii nu au făcut tunel, au crezut că pot face fără tunel, uite că s-a surpat terenul şi acum termenul pe care îl avem este 18 luni de la data la care rezolvăm această problemă”, a declarat, in luna mai, Dan Şova, Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional.

Utilizatorii pasionati de subiecte de infrastructura de pe forumurile skyscrapercity.com si forum.peundemerg.ro au publicat noi filmari realizate din avion cu toate tronsoanele aflate in constructie a autostrazii Orastie - Sibiu (82 km). Filmarile au fost realizate de Inter-Fly la comanda forumurilor de infrastructura.


Tronsonul de autostrada Orăştie-Sibiu loturile 1,2,3,4 (82 km) ar fi trebuit sa se termine in trimestrul al doilea din 2013, insa constructorii au solicitat noi amanari. Noile termene avansate de constructori ar fi vara lui 2013 pentru lotul 1, unde lucreaza “Strabag “, septembrie 2013 pentru lotul 2, unde constructor este asocierea “Straco Grup” – “Studio Corona” şi noiembrie 2013 pentru loturile 3 şi 4 (“Impregilio” SpA şi asocierea “Astaldi” – “Euroconstruct Trading” – “Astalrom”).

Construcţia autostrăzii Orăştie – Sibiu este finanţată de Comisia Europeană în procent de 85% şi de către Guvernul României, de la Bugetul de Stat, în pondere de 15% . Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.563.610.048 lei (fară TVA), din care 2.179.068.541 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeana din Fondul de Coeziune, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Tronsonul Orăștie – Sibiu se află pe Culoarul 4 PanEuropean din autostrada Nădlac - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa.