In urma cu patru luni era un necunoscut. Acum, sud-coreanul Psy, este vedeta mondiala. Videoclipul lui, Gangnam Style a facut inconjurul lumii si a inregistrat 810 milioane de vizionari pe YouTube. Mai mult de Baby al lui Justin Bieber.


Daca va continua in acest ritm, clipul lui Psy ar putea fi primul care va atinge pragul simbolic de 1 million de vizionari pe YouTube. Aparut la mijlocul lunii iulie, clipul a fost accesat de 810 milioane de ori, detronand din pozitia de lider pe superstarul canadian Justin Bieber, al carui videoclip Baby a marcat 803 milioane de vizionari, dupa ce a fost postat on-line in februarie 2010. In ultimele saptamani, Gangnam Style a depasit hiturile unor celebritati, precum Jennifer Lopez, Rihana si Lady Gaga.

Psy, pe numele sau adevarat Park Jae-Sang, este invitat in intreaga lume pentru a interpreta Gangnam Style, cu dansul care imita “un cal in calop”, destul de simplu de reprodus. O macarena in stil sud-corean. El a dansat cu Hugh Jackman sau cu Madonna. In tara lui, Psy a primit una dintre cele mai prestigioase distinctii, ordinul Meritul cultural Okgwan. Gangnam Style a adus industriei muzicale sud-coreene venituri de 13,4 milioane de dolari, potrivit cifrelor oficiale.

Ce este Gangnam Style ? In realitate, Gangnam este un cartier de elita din Seul, de care Psy isi bate joc. « Un fel de Beverly Hils sud-corean », spune Psy.  Aflat in prezent in Statele Unite, cantaretul incaseaza aproximativ 40.000 de dolari pentru fiecare prestatie.