"Scopul este de a simula o viitoare posibilă misiune de aterizare pe Lună sau pe Marte şi folosesc mulţi roboţi care ar urma să fie utilizaţi pentru transport şi instalarea a diferite instrumente", a declarat Boris Behncke, vulcanolog în cadrul Institutului naţional de vulcanologie din Catania.
Oamenii de ştiinţă speră să folosească roboţii şi pentru explorarea în adâncime a Vulcanului Etna şi transmiterea de date tehnice utile privind mişcările seismice. Tehnicile învăţate în timpul testelor de deplasare pe pantele vulcanului Etna vor fi apoi utilizate în timpul misiunilor pe Lună sau pe Marte.
O fază iniţială de testare a roboţilor a fost aproape încheiată în zona Piano del Lago a vulcanului, o fâşie aridă de teren lovită de rafale de vânt puternice, relateaza agerpres.
În faza următoare, o reţea de echipamente din care fac parte roveri şi drone, va fi desfăşurată pentru a monitoriza activitatea seismică, notează Reuters.A
Publicat de Ioana Ivan la 4 july 2017, 16:12
Viitorii roboţi lunari, testaţi pe pantele vulcanului Etna
Vulcanul Etna din Sicilia a devenit teren de testare pentru o serie de roboţi cu patru roţi destinati unor viitoare misiuni pe Lună, operaţiune derulată de Centrul aerospaţial german, agenţia care gestionează programul spaţial din această ţară. Un program la care lucreaza experţi din Germania, Marea Britanie, SUA şi Italia, si care efectuează cercetări privind ROBEX (Robotic Exploration of Extreme Environments - Explorarea robotică a unor medii extreme n.r.) în scopul de a îmbunătăţi echipamentul robotic care va fi utilizat în spaţiu.

Etichete: Marte, roboti, misiune spatiala, vulcan etna