Acest proiect de lege a fost anunţat în Parlament de către Regina Elisabeta a II-a cu ocazia discursului tradiţional al suveranei, citit de aceasta, dar redactat de guvern.

'Până la sfârşitul anului 2017 va fi prezentată o lege pentru organizarea unui referendum privind rămânerea sau nu (a Marii Britanii) în Uniunea Europeana', a spus Suverana în faţa parlamentarilor şi a membrilor cabinetului Cameron. 

Detaliile textului vor fi prezentate deputatilor joi, apoi dezbatute în Camera Comunelor. Aceasta consultare va avea loc după o fază de renegociere a condiţiilor de apartenenţă a Marii Britanii la grupul celor 28.

'Guvernul va renegocia relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană şi va continua reforma Uniunii Europene', a mai spus Regina Elisabeta a II-a.

În plus faţă de prezentarea programului de guvernare, discursul Reginei marchează de asemenea deschiderea noii sesiuni a Parlamentului după alegerile parlamentare din 7 mai, care i-au oferit lui Cameron un al doilea mandat şi o majoritatea absolută în Camera Comunelor noteaza, in context, agerpres.