Aceasta armura „revolutionara”, botezata Tactical Assault Light Operator Suit sau, mai pe scurt, Talos, va fi dotata, potrivit prezentarii facuta de US Army, cu un schelet exterior care va permite soldatilor sa transporte echipament greu, de un ordinator puternic si de o protectie anti-glont sporita, precum si de un sistem de control al semnelor vitale.

„Unele dintre tehnologiile preconizate pentru Talos vizeaza o armura avansata, ordinatoare care sa permita soldatului sa stie unde se afla in orice moment pe campul de operatiuni si sa comunice cu comandamentul, precum si de un sistem de alimentare electrica si un schelet exterior foarte mobil”, a precizat armata.

Comandamentul operatiunilor speciale (US Special Operations Command), care supervizeaza unitatile de elita ale marinei, (Navy SEAL) si ale trupelor terestre (Army Rangers), a lansat un apel oamenilor de stiinta, invitati sa prezinte proiecte privind tehnologiile care ar putea fi incorporate in „armura inteligenta de lupta”.

Termenul limita de depunere a acestor proiecte a fost stabilit pentru septembrie 2014. Ulterior, comandamentul militar si responsabili ai Pentagonului vor decide cum sa procedez, tinand cont de reducerile bugetare.