Directorul general al ANM, Ion Sandu, a anunţat vineri seară, la comandamentul de iarnă de la MAI, că va fi emisă o atenţionare cod galben de ploi, valabilă de sâmbătă seară până luni dimineaţă, cantităţi însemnate de precipitaţii fiind aşteptate în Banat şi în Crişana.


Potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Banat s-ar putea înregistra până la 25 de litri pe metru pătrat, iar în Crişana, până la 15 litri pe metru pătrat.

Sandu a mai spus că, în acelaşi interval, vor fi precipitaţii şi în Capitală, "mai degrabă ploaie", şi în Dobrogea. Directorul ANM a mai spus că în Maramureş ar putea fi lapoviţă, în timp ce în centrul ţării şi la munte va fi viscol.

Joi, meteorologii au prelungit avertizarea de ger şi vânt până sâmbătă seara, atenţionând că vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării şi vor fi temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei.

Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare joi, la ora 13.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00.