"Începând cu data de 1 septembrie a.c., Virgil Şoncutean va prelua funcţia de director general al Allianz-Ţiriac Asigurări. Virgil Şoncutean deţine o experienţă profesională de peste 15 ani în cadrul Grupului Allianz, experienţă dobândită atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional. În perioada 2001-2006, timp de 6 ani, acesta a activat în Allianz-Ţiriac, în cadrul ariei Vânzări şi Managementul Vânzărilor. În perioada 2006 - 2012, a fost cooptat în echipa Allianz din Germania. În această perioadă, a coordonat programe de transformare organizaţională în entităţi ale Grupului Allianz din peste 20 de ţări, a condus Divizia de consultanţă în managementul distribuţiei din cadrul Allianz Group OPEX (actualmente Allianz Consulting), precum şi centrul de consultanţă regională CEEMA a Allianz Group OPEX", se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, în 2012, Remi Vrignaud, cel care a condus Allianz-Ţiriac în perioada 2012-2016, l-a readus în România pentru a face parte din echipa de board a companiei, în calitate de director executiv Vânzări şi Distribuţie.

"Ne dorim să simplificăm modelul de afacere prin digitalizare, să devenim mai agili şi să creştem viteza de răspuns la oportunităţile din piaţă astfel încât să rămânem prima opţiune în mintea şi în inima clienţilor şi a potenţialilor clienţi din România", a spus Virgil Şoncutean.

Numirea noului CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări este supusă tuturor aprobărilor legale necesare.