'Destinaţii ca Marea Britanie, Grecia, Bulgaria şi Spania sunt preferate de românii care pleacă în vacanţă şi îşi utilizează cardurile pentru plăţi şi retrageri de numerar. Aplicaţia Visa Travel Tools este un ajutor binevenit pentru că îţi arată câte locaţii comerciale care acceptă cardul sunt pentru fiecare destinaţie de vacanţă, dar şi unde se găseşte cel mai apropiat bancomat. Cei care călătoresc în Europa îşi pot folosi cardurile rapid şi comod la 400.000 de ATM-uri şi aproximativ nouă milioane de comercianţi, dintre care mai mult de o treime acceptă plata cu carduri contactless', a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Visa Europe.

Cu ajutorul aplicaţiei, deţinătorii de carduri au acces la funcţii şi informaţii utile când călătoresc în străinătate, precum un convertor valutar, funcţia de localizare ATM şi asistenţă telefonică. Astfel, utilizatorii pot ţine evidenţa cheltuielilor cu ajutorul unui convertor valutar şi pot accesa oricând banii din contul lor la cel mai apropiat ATM. În cazul în care şi-au pierdut cardul sau acesta le-a fost furat, turiştii pot apela numărul Serviciului Global de Asistenţă Clienţi direct din aplicaţie, dacă nu ştiu numărul băncii care le-a emis cardul.

În plus, aplicaţia permite posesorilor de carduri să verifice din timp care este gradul de acceptare al plăţilor cu cardul în ţara de destinaţie, în diverse locaţii precum hoteluri, restaurante, obiective turistice sau reţeaua de transport public. Totodată, aplicaţia dispune de o funcţie inedită prin care turiştii beneficiază de sfaturi utile de folosire a cardului în străinătate.

Informaţiile sunt disponibile în mai multe limbi de circulaţie internaţională, cum ar fi engleză, germană, franceză, poloneză, spaniolă şi italiană. Turiştii pot descărca gratuit aplicaţia pe telefonul mobil din Apple App Store sau de pe Google Play.

Aplicaţia Visa Travel Tools este disponibilă în toate cele 200 de ţări şi teritorii unde cardurile Visa sunt acceptate. Deţinătorii de carduri Visa îşi pot utiliza cardurile pentru a plăti la mai mult de 40 de milioane de comercianţi şi pentru retrageri de numerar la peste două milioane de bancomate din întreaga lume.

Pentru utilizarea cardului în străinătate, utilizatorii ar trebui să verifice valabilitatea cardului şi dacă sunt limite pentru plăţi şi retrageri de numerar în străinătate, să întrebe banca dacă oferă beneficii suplimentare pentru plăţile în străinătate, precum asigurare de călătorie, reduceri pentru anumite obiective turistice sau comercianţi, să verifice la bancă termenii şi condiţiile aferente utilizării cardului în străinătate, cum ar fi cursul de schimb şi eventuale comisioane aplicate, să aleagă să plătească cu cardul în moneda ţării în care călătoresc chiar dacă există posibilitatea să aleagă o altă monedă (de exemplu, într-o ţară din zona euro este de preferat plata cu cardul în euro, chiar dacă există opţiunea de a plăti în lei, pentru a beneficia de cele mai bune rate de schimb şi a evita eventuale costuri cu comisioanele) şi să retragă de la bancomat, dacă au nevoie de numerar, sume mai mari în loc să realizeze retrageri succesive de valori mici pentru a reduce eventualele costuri cu comisioanele. De asemenea, mai sunt recomandate păstrarea dovezilor tuturor tranzacţiilor efectuate şi verificarea extrasului de cont la întoarcerea în ţară, precizeaza agerpres.