Visa Europe va emite tichete de masă şi vouchere de vacanţă pe carduri, după ce ordinul Ministerului Finanţelor Publice a fost publicat luni în Monitorul Oficial, se menţionează într-un comunicat al companiei.

"Salutăm aprobarea acestui ordin al MFP care, practic, dă posibilitatea tuturor operatorilor economici interesaţi să înceapă procesul de autorizare pentru emiterea de tichete de masă şi de vacanţă pe carduri. Încă de la început, am fost promotori activi pentru transferul acestor beneficii pe suport electronic şi ne bucurăm că prevederile au fost extinse şi pentru voucherele de vacanţă. Acest lucru va stimula competiţia pe piaţă prin intrarea unor noi emitenţi, inclusiv a băncilor, ceea ce va aduce beneficii multiple pentru angajaţi, angajatori şi comercianţi", a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.

Angajaţii vor avea la dispoziţie un instrument de plată sigur şi eficient, pe care îl vor putea utiliza într-o reţea mai extinsă de comercianţi, întrucât numărul de unităţi de alimentaţie publică şi de operatori de turism care acceptă în prezent plata cu cardul este mai mare decât al celor unde se pot utiliza aceste beneficii pe suport de hârtie. Tichetele pe suport electronic emise de bănci vor respecta toate standardele de securitate specifice cardurilor bancare, iar în cazul pierderii sau deteriorării, angajatul îşi poate recupera banii din cont, întrucât acestea pot fi reemise, spre deosebire de suportul de hârtie.

La nivelul economiei, digitalizarea pieţei tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă va susţine eforturile autorităţilor cu privire la combaterea economiei subterane prin încurajarea obiceiului de plata cu cardul şi printr-un control mai bun asupra utilizării acestor fonduri pentru destinaţia prevăzută, se precizează în comunicatul citat de agerpres.