Dezvoltand subiectul, Paul Offit, seful sectiei de boli infectioase a spitalului de copii din Philadelphia, afirma ca, in mod deosebit, este periculoasa administrarea multvitaminelor fara  indicatii precise din partea medicului. Pentru ca, explica el, „sa iei multivitamine in scop profilactic poate avea consecinte dintre cele mai negative, putand conduce la dezvoltarea unor afectiuni canceroase sau cardiace, ba chiar la scurtarea vietii”.

Intr-un articol publicat in New York Times, Offit scrie despre riscurile la care se expun persoanele care iau vitamine si despre care producatorii acestor preparate prefera sa taca. Desigur, spune Offit, vitaminele sunt absolut necesare pentru o dezvoltare normala a omului, dar chiar si aici exista o limita, dincolo de care este pus in pericol insusi sistemul imunitar. Altfel spus, in loc sa amelioreze starea de sanatate, ele o deterioreaza", subliniaza el.

Doctorul Offit crede ca exista o legatura directa intre administrarea de viamine si cresterea riscului de deces din cauza afectiunilor de inima si cancer. In general, medicii sunt de parere ca vitaminele trebuie consumate nu sub forma de pastile, ci printr-o alimentatie echilibrata de legume si fructe.

Tulturarile din organism generate de vitamine nu sunt usor de diagnosticat, atrag atentia specialistii. In plus, ele se pot forma intr-un interval destul de lung de timp. De aceea, specialistii recomanda efectuarea de analiza inainte de adminitrarea unor vitamine. „Cu cat mai mult, cu atat mai bine”, nu este o formula potrivita pentru vitamine, sustin expertii.