Cum era de asteptat, s-au gasit unii si altii, nu neaparat exponenti ai autoritatilor ruse, care sa sustina, in special in spatiul virtual, ca adolescentii ar fi fost tarati in strada cu forta, ca ar fi fost pacaliti cu bani, ca ar fi fost santajati, amenintati, etc.

Pentru ca, spuneau aceleasi voci, "altfel nu ar fi ajuns acolo, nu ar fi intrat pe mana nemiloasa a celor de la OMON, care i-au saltat si urcat in autobuze alaturi de adulti", a continuat sursa citata.

Potrivit presei de la Moscova, au fost arestate peste 600 de persoane, iar liderul opozitiei, Aleksei Navalyi, a primit 15 zile de inchisoare. Nu e ceva nou pentru el. A mai trecut de cateva ori printr-o astfel de experienta, iar popularitatea lui nu a facut decat sa creasca. Dar asta e alta poveste.

Revenind la evenimentele de duminica, Gazeta sustine ca tinerii s-au alaturat multimii din proprie initiativa, pentru ca asa au considerat ca e bine sa faca.

"La fel cum, tot din proprie initiativa si nu pe bani, un scolar din Briansk a creat un grup pe internet petnru sustinerea mitingului, iar toti colegii lui de clasa s-au inscris, postand discursul emotionant al directorului lor", scria publicatia mentionata.

"Si tot pentru ca asa a vrut el, un student al Conservatorului de stat din Moscova a comentat cu un umor sangeros afirmatiile unui profesor care si-a batut joc de manifestanti", a continuat Gazeta.

Tinerii care au iesit in strada nu cunosc tainele marii politici, nu sunt experti in detalii si nuante si, mai mult ca sigur, nu cunosc numele celor mai multi dintre membrii guvernului condus de Dmitri Medvedev.

Dar ei au venit pentru ca au dorit "se se integreze in ceea ce ar trebui sa fie viitorul lor, viitorul Rusiei. Au venit cu speranta, singuri, fara lideri ideologici si fara program.

Ce-ar trebui sa faca acum autoritatile in fata acestor tineri care au coborat in strada pentru a arata ca timpul "omului sovietic" a trecut si ca ei nu mai sunt dispusi sa traiasca "ca pe vremea bunicii", fara drepturi si la cheremul chiar si a celui mai neinsemnat functionar de stat?

Ce-ar trebui sa faca puterea? Sa proclame "viitorul in afara legii? Sa limiteze accesul adolescentilor la internet, sa recreze vechiul Komsomol, sa organizeze adunari de pionieri, sa anuleze toate initiativele novatoare din invatamant, inclusiv concursurile pentru manuale, si toate celelalte lucruri bune care s-au facut in anii 2000?", se intreaba retoric Gazeta.

Comentand prezenta tinerilor la demonstratii, purtatorul de cuvant al presedntelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat ca informatiile potrivit carora "adolescentii ar fi primit bani pentru gestul lor sunt sustinute de probe.

Daca organele de ordine vor considera necesar, vor prezenta o parte din aceste dovezi",a precizat oficialul de la Kremlin.