In iunie 2005, aflat la o intalnire, in SUA, cu un grup de oameni de afaceri locali, Kraft, prezent printre invitati, i-a aratat liderului de la Kremlin inelul de campion, incrustat cu 124 de briliante si valorand cateva zeci de mii de dolari. Dupa ce a incercat inelul, presedintele rus l-a pus in buzunar si a plecat. Ziarele din SUA si Rusia au vuit, se vorbea despre un scandal mondial. Pentru a pune capat nebuniei izbucniei, Kraft a declarat ca a decis sa-i daruiasca inelul lui Putin.

Dupa opt ani s-a razgandit, se pare. Potrivit Daily Telegraph, Kraft a anuntat ca Putin a luat inelul fara permisiune, iar cand magnatul a vrut sa-l recupereze, a fost impiedicat de „trei agenti KGB”. In plus, el a precizat ca, administratia americana de atunci l-a contactat, dandu-i de inteles ca „in numele prieteniei dintre SUA si Rusia, un asemenea cadou ar fi binevenit”. De aceea a spus presei ca inelul a fost daruit. In realitate, el ar vrea sa-l recupereze.

Intr-un interviu acordat publicatiei Dojdi, purtatorul de cuvant al sefului statului rus, Dmitri Peskov, a dezmintit vorbele lui Kraft. „Ma aflam la 20 de centimetri de Kraft si de Putin. Am vazut si am auzit cum i-a daruit presedintelui acest inel”, a afirmat Peskov. Oricum, a tinut sa mentioneze Peskov, la intoarcerea acasa, Putin a depus inelul in Marea biblioteca a Kremlinului, acolo unde se afla toate celelalte cadouri oficiale.

Inelul este o distinctie traditionala pentru victoria in Suprebowl. In 2005 inelul a insemnat patru uncii de aur alb si 124 de briliante. Un inel ceva mai mic, pentru editia din 2004 a campionatului, a fost vandut cu 49.000 de dolari. Pretul inelului care a ajuns la presedintele Putin nu este indicat.