Presedintele Rusiei s-a lovit serios la coloana vertebrala la un antrenament de judo. Cu detalii despre „minora accidentare” suferita in urma cu o luna si jumatate de Vladimir Putin a venit liderul belarus, Aleksandr Lukasenko.


Presedintele Aleksandr Lukasenko a pozat astazi intr-un rol mai putin obisnuit pentru el – sursa de informatii privind starea de sanatate a colegului lui de la Kremlin. Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, seul statului belarus despre „minorul accident” suferit de Putin in sala de sport.

„Stiu ca are o problema. Ei place judo. A ridicat un partener, a efectuat o aruncare, rasucindu-si coloana vertebrala”, a spus Lukasenko, regretand ca, din aceasta cauza, nu-l poate provoca pe Putin la un meci de hochei. „Mi-a spus: nu suntem inca pregatiti sa jucam cu echipa ta. Are ceva la sira spinarii. S-a accidentat pe covor, la judo”, a precizat Lukasenko adresandu-se ziaristilor.

Versiunea oficiala a Kremlinului, scrie publicatie Gazeta.ru, este ca Putin s-a lovit in timpul unui antrenament si ca are o intindere de muschi. „Este vorba de acel incident despre care am vorbit in ajunul summitului APEC. Dupa toate proabilitatile, asta a avut in vedere Lukasenko”, a venit raspunsul purtatorului de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov.

Primele informatii referitoare la problemele de sanatate ale liderului de la Kremlin, care a implinit la 7 octombrie 60 de ani, au aparut pe 26 octombrie de la Reuters, care cita trei surse diferite. La acea data, Peskov a negat totul. O saptamana mai tarziu ina, acelasi Peskov a fost nevoit sa iasa in fata presei si sa anunte ca din cauza unei probleme mai vechi, care s-a agravat in timpul zborului cu deltaplanul, Putin si-a revizuit programul de lucru.

Un lucru este cert: Putin a aparut tot mai rar in public, iar la intalnirile cu diferiti oaspeti de peste hotare a stat mai mult jos, chiar si la intrevederile cu jurnalistii. Nici la Kremlin nu mai vine zilnic, preferand sa-si petreaca timpul la resedinta oficiala de la Novo-Ogarevo. „Putin nu vrea sa creeze probleme traficului din Moscova, si asa foarte aglomerat”, a explicat Peskov.