Potrivit documentului, sedinta va lua in dezbatere aspecte legate de asigurarea securitatii si integritatii teriale a Federatiei ruse. Un raport in acest sens va fi prezentat de secretarul Consiliului de securitate, Nikolai Patrusev.

Ce anume il ingrijoreaza pe presedintele Rusiei? Stie ceva si vrea sa analizeze unele masuri sau actiuni? Se teme ca, dupa doborarea avionului malaysia, Occidentul va izola total Rusia si vrea sa afle parerea celorlalti membri ai Consiliului de securitate despre ce si cum trebuie facut in aceasta situatie?

Sedinta a fost convocata de Putin dupa ce, luni, el a declarat ca nimeni nu trebuie sa foloseasca aceasta tragedie aviatica in scopuri politice. In ajun, premierul Marii Britanii, David Cameron, a indemnat la inasprirea sanctiunilor impuse Rusiei, cu accent pe domenii intregi de activitate.

Sau poate Putin intentioneaza sa dezbata masurile care se impun pentru a-i determina pe separatistii din estul Ucrainei sa depuna, in sfarsit, armele? Desi, dupa doborarea Boeing-ului este greu de crezut ca Occidentul, in special Europa, va renunta la instituirea de noi sanctiuni.

Oricum, Putin pare cu adevarat ingrijorat.