"Cand va veni timpul, voi iesi la pensie. Deocamdata insa sunt presedinte al acestei mari puteri, trebuie sa fiu ponderat, sa nu dau dovada de prea multa agresivitate in declaratiile mele. De fapt, nici nu am crezut vreodata ca acesta ar fi stilul meu", a spus Putin la sedinta de final a Clubului international de dezbateri Valdai.

"Cu toate acestea, eu cred ca trebuie sa fim sinceri unii cu ceilalti, mai ales in aceasta companie selecta, unde discutiile trebuie sa fie deschise, din suflet, pentru ca, in caz contrar, nu si-ar mai avea rostul", a adaugat Putin.

In alta ordine de idei, liderul de la Kremiln a estimat ca situatia din Siria demonstreaza, printre altele, incapacitatea comunitatii internationale de a evalua pericolul reprezentat de amenintarea terorista. "La un moment dat, s-a creat impresia ca, dupa nemumarate negocieri, dupa eforturi uriase si compromisuri complicate, s-a format, in sfarsit, un front unic de lupta impotriva terorismului. Dar nu s-a intamplat asa. Frontul nu s-a creat, practic", a apreciat presedintele rus.