"Rusia nu discuta cu nimeni pe ton conflictual", a raspuns liderul de la Kremlin rugat sa comenteze tentativele Occidentului de a pune cu botul pe labe "ursul rus".

In acelasi timp, Putin a atras atentia asupra cheltuielilor militare ale NATO care, a subliniat el, depasesc de zece ori pe cele ale Rusia. In plus, a adaugat seful statului, infrastructura Aliantei este cea care se deplaseaza spre granitele tarii sale si nu invers.

"Politica noastra nu are un caracter global ofensiv, agresiv. Tot ceea ce facem este doar sa raspundem la amenintarile care apar la adresa noastra. Toate actiunile noastre sunt limitata ca amploare, dar capabile, totusi, sa garanteze securitatea Rusiei", a precizat Putin.

In context, liderul de la Kremlin a catalogat drept nesanatoase temerile potrivit carora Rusia ar putea ataca NATO. "In privinta temerilor unor tari legate de aventuale operatiuni agresive ale Rusiei, cred ca numai un om nesanatos si poate doar in somn si-ar putea imagina ca Rusia va ataca asa, dintr-o data, NATO", a insistat Putin.

In opinia lui, unele state "speculeaza pur si simplu pe tema Rusiei". "Unii joaca rolul unor tari aflate langa linia de fron si care au nevoie de ajutor fie in plan economic, fie in cel militar, financiar sau in orice alt domeniu", a apreciat presedintele rus.

"Ceea ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa va fie frica de Rusia. Lumea s-a schimbat intr-atat, incat oamenii cu mintea la cap nu-si pot inchipui astazi un conflict armat de amploare. Avem ce face, va asigur", a spus seful statului rus.