Moscova va trebui sa se gandeasca la amenintarea ivita la adresa Rusiei, a spus liderul de la Kremlin la o sedinta dedicata dezvoltarii industriei militare. "Vom intreprinde tot ce depinde de noi pentru a asigura si pastra acest echilibru strategic de forte, cea mai sigura protectie impotriva aparitiei unor comflicte militare de amploare", a spus Putin.

Reluand o teza deosebit de indragita de elita politica a Ruiei, el a apreciat ca "actiunile Statelor Unite antreneaza subrezirea sitemului international de securitate si dau startul unei noi curse a inarmarilor".

"Ne-am propus colaborarea, am dorit sa lucram impreuna cu partenerii americani, dar toate au fost, practic, respinse. Ni se propune altceva, mai exact o discutie pe o tema data. Nimic concret, totul se face in mod unilateral, fara a tine cont de preocuparile noastre", s-a plans presedintele rus.

In opinia lui, pretextul folosit de SUA pentru a continua sa-si dezvolte scutul aerian este demn de mila: "In urma cu cativa ani, toti opozantii nostri sustineau, intr-un glas, ca sistemul antiracheta este necesar partenerilor din Occident pentru prevenirea amenintarii cu rachete nucleare a Iranului. Unde sunt acum aceste amenintari nucleare din parte Iranului? Nu mai sunt. Amenintarile nu mai sunt, dar crearea sistemului de aparare aeriana continua", a subliniat Vadimir Putin.