„Intr-adevar, domnul Snowden a aterizat la Moscova. Pentru noi a fost o surpriza totala. A venit ca pasager in tranzit. Nu a avut nevoie de viza sau de alte documente, pentru ca, in aceasta calitate, el are dreptul de a cumpara bilet si a zbura oriunde doreste”, a spus Putin. „Nu a trecut insa frontiera rusa. Pentru asta ar fi avut nevoie de viza. Orice acuzatii la adresa Rusiei sunt aiureli si scorneli”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Seful statului a precizat, de asemenea, ca fostul angajat al serviciilor speciale americane se afla in continuare in zona de tranzit” a aeroportului Seremietievo, unde a aterizat duminica seara si de unde, potrivit presei locale, ar fi trebuit sa-si continue drumul spre Cuba. „El continua sa se afla in sala de tranzit”, a afirmat Putin.

In alta ordine de idei, el a subliniat ca serviciile rusesti nu au colaborat niciodeata cu Snowden, cel care a dezvaluit programele secrete folosite de serviciile americane pentru monitorizarea convorbirilor telefonice ale cetatenilor SUA si pentru supravegherea utilizatorilor de internet din intreaga lume. In context, Putin a precizat ca Rusia poate extrada straini numai in acele tari cu care au fost incheiate acorduri corespunzatoare. Cu SUA nu exista un astfel de document. „Sper ca acest lucru nu se va reflecta asupra caracaterului de lucru al relatiilor noastre cu Statele Unite si, sper, ca partnerii nostri vor intelege asta”, a adaugat Putin.