Ono este cea de a treia companie europene din domeniul serviciilor de cablu cumparata de Vodafone în ultimii doi ani. Dup ace si-a vandut divizia din SUA pentru 130 de miliarde de dolari, compania britanica a demarat un program de modernizare a reţelelor şi achiziţionare de active acolo unde consideră necesar.

“Combinaţia dintre Vodafone şi Ono creează un furnizor integrat de comunicaţii în Spania şi reprezintă o oportunitate de crearea de valoare adăugată pentru Vodafone”, a explicat directorul general de la Vodafone, Vittorio Colao.

Ono oferă servicii de telefonie fixă şi mobilă, televiziune prin cablu şi internet pentru 1,9 milioane clienţi în 13 din cele 17 regiuni ale Spaniei şi de asemenea are cea mai mare reţea de fibră optică din Spania, conectând 7,2 milioane de gospodării.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, fondurile de investiţii Providence Equity Partners, Thomas H. Lee Partners, CCMP Capital Advisors şi Quadrangle Capital deţin 54% din acţiunile Ono.