În ciuda faptului că Anul Nou se apropie, străzile și magazinele din Volgograd (fost Stalingrad) sunt goale. Festivitățile prilejuite de Anul Nou au fost anulate, orașul decretând cinci zile de doliu. Cetățenii aproape că au încetat să mai folosească troleibuzele locale.

Naționaliști din Volgograd au încercat să organizeze o "Adunare Populară", insa politia a dispersat putinii manifestanti in foarte scurt timp.

"O victimă a exploziei produse la gară în 29 decembrie a murit în această noapte la spitalul din Volgograd, iar numărul morţilor a ajuns la 18", a declarat pentru agenţia Interfax un purtător de cuvânt al Ministerului local pentru Situaţii de Urgenţă, Dmitri Ulanov.

Aceeaşi sursă a adăugat că bilanţul atentatului de luni împotriva unui troleibuz a ajuns la 15 morţi.

Un bilanţ precedent anunţa 31 de morţi: 17 morţi în urma exploziei de duminică de la gara centrală din fostul Stalingrad şi 14 morţi în urma celei de luni dimineaţa, produsă la o oră de vârf, într-un troleibuz.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat consolidarea măsurilor de securitate în toată Rusia după aceste atentate, nerevendicate şi atribuite unor kamikaze, cu aproape o lună înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

Kremlinul a făcut din aceste jocuri o prioritate naţională şi a investit miliarde de dolari în infrastructură la Soci pentru a pregăti această staţiune balneară situată la poalele Caucazului.

Liderul rebeliunii islamiste din Caucaz, Doku Umarov, a făcut apel, în iulie, într-o înregistrare video, la atacuri pentru a împiedica "prin toate mijloacele" desfăşurarea Jocurilor Olimpice.