Conform unui comunicat remis joi, grupul Volkswagen a stabilit măsurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor cu motoare diesel EA 189, cu cilindreea de 1,6 şi 2 litri, afectate de scandalul noxelor, un accent deosebit fiind pus pe evitarea dezavantajării de orice fel a clienţilor.

'Soluţionarea chestiunii motoarelor diesel a progresat. Grupul Volkswagen a prezentat Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat măsurile tehnice specifice pentru motoarele diesel EA 189 afectate, cu cilindreea de 1,6 şi 2,0 litri. Aceasta înseamnă că au fost stabilite măsurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor afectate. La dezvoltarea soluţiilor, un accent deosebit a fost pus asupra evitării dezavantajării de orice fel a clienţilor. După implementarea măsurilor tehnice, autovehiculele vor îndeplini standardele de emisii aplicabile', se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor Volkswagen, soluţia tehnică finală pentru motorul diesel de 1,2 litri va fi prezentată Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat, la finele lunii şi este de aşteptat ca aceasta să constea într-o actualizare de soft.

'Măsurile tehnice dezvoltate pentru motoarele diesel EA 189 afectate au fost prezentate Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat. După o examinare detaliată, aceste măsuri au fost confirmate de către Autoritatea Naţională Germană pentru Transport Motorizat. Aceasta înseamnă că acum sunt clarificate măsurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor afectate', se mai precizează în comunicat.

La motoarele de 2,0 litri va fi actualizat softul iar timpul alocat exclusiv manoperei va fi de circa o jumătate de oră.

La dezvoltarea măsurilor tehnice, obiectivul constă în continuare în atingerea limitelor emisiilor aplicabile, în fiecare caz în parte, fără vreun efect negativ asupra puterii motorului, consumului de combustibil şi performanţelor. Având însă în vedere că mai întâi trebuie făcute măsurători pentru toate variantele de modele, atingerea acestor obiective nu poate fi confirmată definitiv, precizează compania.

În baza acestor măsuri tehnice acceptate de către Autoritatea Naţională Germană pentru Transport Motorizat, în prezent sunt în curs de dezvoltare conceptele de service necesare pentru pieţele EU28 în cauză.

'Volkswagen se va asigura că timpul necesar pentru implementarea măsurilor tehnice este cât mai scurt posibil, pentru toţi clienţii. De asemenea, Volkswagen va contacta fiecare client şi va încerca să aibă în vedere toate nevoile individuale ale clienţilor la implementarea acestor măsuri, pentru a evita cât mai mult posibil eventualele neplăceri pentru client, ca de exemplu eventuale restricţionări ale mobilităţii. În acest sens, marca Volkswagen se va asigura că tuturor clienţilor li se vor oferi opţiuni corespunzătoare gratuite pentru asigurarea mobilităţii', se mai arată în comunicatul citat.

Adiţional, Volkswagen AG renunţă expres până în 31 decembrie 2016 la invocarea dreptului de prescriere cu privire la eventuale pretenţii la garanţie din cauza softului instalat la autovehiculele cu motoare tip EA 189, în măsura în care acest drepturi nu sunt deja prescrise. Aceste măsuri nu vizează produsele şi serviciile Volkswagen Group of America sau Volkswagen Canada, relateaza agerpres.