Într-un comunicat de presăi, Toyota a informat că, în primele nouă luni ale acestui an, livrările sale mondiale au crescut cu 0,4%, până la 7,53 milioane vehicule. Anterior, Volkswagen a anunţat că în perioada ianuarie-septembrie 2016 vânzările sale au crescut cu 2,4% până la 7,61 milioane.

Exceptând o revenire puternică a Toyota în ultimele luni ale anului, Volkswagen va prelua în acest an titlul de cel mai mare constructor auto mondial, graţie performanţelor înregistrate pe pieţele externe. Pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, livrările Volkswagen au crescut cu 11%, până la 2,58 milioane unităţi în primele nouă luni. Potrivit unor estimări ale Asociaţiei producătorilor chinezi de automobile, piaţa auto din China ar putea creşte cu 7%, până la un nivel record de 26,3 milioane unităţi în acest an. În schimb, livrările Toyota pe piaţa din SUA, a doua mare piaţă auto mondială, au scăzut cu 2,4%, până la 1,82 milioane unităţi în primele nouă luni, în condiţiile în care preţul redus la benzină a dus la scăderea cererii pentru automobilele hibride precum Toyota Prius.

Anterior, Toyota a anunţat că va rechema în service aproximativ 5,8 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp, relateaza agerpres.