Volkswagen (VW) este vizat deja de mai multe acţiuni în justiţie demarate de persoane fizice, organisme de reglementare, state şi dealeri auto, multe dintre acestea sub forma unor acţiuni colective demarate în SUA. Acţiunea anunţată de Deutsche See este prima demarată de un client de tip corporate al Volkswagen pe piaţa sa internă.

"Deutsche See a intrat într-un parteneriat cu Volkswagen pentru că Volkswagen a promis cel mai prietenos cu mediu şi sustenabil concept de mobilitate" a informat distribuitorul de peşte. Intreprinderea, care a închiriat aproximativ 500 vehicule de la Volkswagen, a precizat că nu a putut ajunge la o înţelegere în afara curţii cu producătorul auto. Discuţiile dintre cele două companii au fost întrerupte după ce Volkswagen i-a înlocuit pe managerii importanţi cu avocaţi şi responsabili cu relaţiile publice.

Tabloidul Bild am Sonntag susţine că Deutsche See vrea să obţină în justiţie suma de 11,9 milioane de euro. Informaţia nu a fost însă confirmată şi de compania germană. La rândul său, Volkswagen a informat că nu a putut analiza plângerea făcută de Deutsche See şi în consecinţă nu poate face comentarii.

Cel mai mare constructor auto mondial, Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Acest scandal a costat până acum compania peste 20 de miliarde de euro iar fostul său director general este anchetat de procurorii germani pentru fraudă şi manipularea pieţei, scrie agerpres.