În primul interviu televizat acordat de la izbucnirea scandalului, în 18 septembrie, Mueller a declarat că speră ca în următoarele săptămâni să ajungă la un acord cu Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA), ţara unde VW a recunoscut prima dată că a instalat softul care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. În ianuarie, şeful VW va efectua prima sa vizită oficială în SUA.

'Nu există oricum niciun motiv să renunţăm la acele active. Ne gândim la viitorul VW. Vrem să facem o companie mai modernă, mai deschisă', a declarat Matthias Mueller.

Declaraţia sa vine după ce săptămâna trecută surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au informat că Volkswagen a anunţat băncile care i-au acordat un credit punte de 20 de miliarde de euro (21,1 miliarde de dolari) că va vinde active dacă nu va găsi alt mijloc de a achita împrumutul pe un an. 'Volkswagen ar putea lua în considerare şi vânzarea brandurilor de lux Bentley şi Lamborghini sau a subsidiarei care produce motocicletele Ducati', au anunţat sursele, relateaza agerpres, citand presa internationala.