Rechemarea demarată în Germania va permite ca ulterior să fie organizate acţiuni similare în restul Europei, unde grupul Volkswagen, proprietarul a 12 mărci printre care Volkswagen, Audi şi Porsche, intenţionează să recheme la service un număr total de 8,5 milioane vehicule.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce în toamna anului trecut a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Aprobarea venită de la KBA va permite accelerarea procedurilor de rechemare în service. Aceste rechemări au început în luna ianuarie cu un model de utilitară VW şi câteva modele Audi şi Seat, iar ulterior au continuat într-un ritm mai redus cu modelul Volkswagen Golf. Doar 50.000 de vehicule au fost remediate în luna mai.

Recent, directorul general al grupului Volkswagen, Matthias Müller, şi-a reafirmat intenţia de a finaliza aceste rechemări până la finalul acestui an, chiar dacă nu a exclus posibilitatea ca procedurile să se prelungească până în primul trimestru al anului următor.

În pofida scandalului Dieselgate, Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a raportat o creştere a livrărilor pe plan global de 0,8% în primele trei luni până la 2,5 milioane de vehicule, depăşind liderul mondial Toyota Motor, care a vândut 2,46 milioane de unităţi, scrie agerpres.