Până acum, VW a susţinut că un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Publicaţia germană 'Der Spiegel' susţine că investigaţiile au dezvăluit că sunt implicaţi în scandal în jur de 30 de directori.

VW ar fi realizat timp de şapte ani aceste dispozitive ilegale pentru patru tipuri de motoare diesel, un director al companie ştia de aceste dispozitive, susţin sursele.

Purtătorii de cuvânt ai VW din Europa şi SUA au refuzat să comenteze informaţia, citând investigaţiile în derulare derulate de companie şi autorităţile de reglementare în ambele regiuni. Întrebat de numărul persoanelor care ar fi ştiut de softul ilegal, un purtător de cuvânt al VW de la sediul central din Wolfsburg,

Germania, a declarat: 'Lucrăm intens pentru a afla cine ştia, când şi ce, dar este încă prea devreme pentru a da declaraţii'.

Unii experţi susţin că utilizarea mai multor versiuni ale softului indică posibilitatea implicării unui număr ridicat de angajaţi. Numărul persoanelor implicate în scandalul emisiilor este un indiciu cheie pentru anchetatori deoarece ar putea afecta mărimea potenţialelor amenzi şi modificarea structurii de conducere a VW, a declarat analistul Arndt Ellinghorst, de la Evercore ISI, scrie agerpres.