VW va produce modelul Golf la fabrica sa din Puebla începând cu primul trimestru din 2014, a anunţat vineri compania germană. Aceste modele vor fi vândute în America de Nord şi America de Sud, în plus faţă de modele Golf produse la fabricile VW din Wolfsburg şi in Zwickau, în Germania, a anunţat Christoph Adomat, purtător de cuvânt al grupului auto german.

'Volkswagen are planuri ambiţioase de creştere şi localizarea producţiei este crucială pentru ca aceste planuri să funcţioneze. Nu poţi avea succes dacă doar imporţi automobile', a explicat analistul Daniel Schwarz, de la Commerzbank AG în Frankfurt.

Decizia de a muta producţia Golf în Puebla este parte a planului VW de a cheltui 5 miliarde de dolari în următorii trei ani, în America de Nord. Creşterea în această regiune este extrem de importantă pentru strategia şefului companiei, Martin Winterkorn, de a transforma Volkswagen în cel mai mare producător auto din lume până în 2018.

Acţiunile preferenţiale ale Volkswagen au crescut vineri dimineaţă la bursa de la Frankfurt cu 0,9%, la 184,45 de euro, cel mai ridicat nivel din noiembrie 1992. La prânz acţiunile înregistrau un avans de 0,5%, evaluând compania la 82 de miliarde de euro (110 miliarde de dolari).

Volkswagen, care şi-a majorat în ultimii ani vânzările în ţări ca China, Brazilia şi Rusia şi şi-a majorat cota de piaţă în Europa, este în urma companiilor General Motors şi Toyota Motor la vânzările în SUA. Pentru a recupera acest dezavantaj, luna aceasta VW a inaugurat o fabrică de motoare de 550 de milioane de dolari în Silao, Mexic, pentru cele două fabrici auto pe care le deţine în America de Nord.