Cel mai mare producător european încearcă să reducă costurile la cea mai mare divizie a sa din Germania, unde costurile cu forţa de muncă sunt ridicate, având nevoie de miliarde de euro pentru a plăti amenzile legate de scandalul emisiilor. De asemenea, marja de profit ar urma să crească în anii următori, de la 2% estimată pentru acest an.

Brandul german VW ar urma să realizeze economii anuale de 3,7 miliarde de euro, care vor implica concedierea a 23.000 numai în Germania, susţin sursele. Reprezentanţii grupului german, care numara 610.076 de angajaţi la nivel global, au refuzat orice comentarii.

Liderii de sindicat au acceptat concedierile în schimbul angajamentului conducerii de a crea noi locuri de muncă şi de a investi în vehiculele electrice, în special la fabricile din Germania. În timp ce efectuează concedieri, brandul VW va crea 9.000 de noi locuri de muncă prin investiţii în noi tehnologii, susţin sursele, informeaza agerpres.

Acestea au adăugat că un SUV electric va fi construit la fabrica din Wolfsburg şi un vehicul electric mai mic - I.D. - va fi produs în oraşul german Zwickau. Motoare electrice vor fi realizate în Kassel, iar VW va începe producerea de baterii pentru vehicule electrice la Salzgitter. Recent, publicaţia germană Handelsblatt anunţat că VW va renunţa la 30.000 de locuri de muncă până în 2020, din care 10.000 de slujbe în afara Germaniei, în special în America de Nord şi America de Sud.

Volkswagen a pastrat 17,8 miliarde de euro  pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global. Compania face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.