Oficialul român efectuează o vizită oficială în Maroc, în perioada 23-24 aprilie 2013. 'Strategia României pentru Export va fi definitivată în luna mai 2013 pe componenta Ministerului Economiei. Documentul va fi pus la dispoziţia Ministerului Marilor Proiecte şi a Ministerului Afacerilor Externe şi integrată apoi în Strategia de Reindustrializare a României', a afirmat Varujan Vosganian.

Oficialul a precizat că în mai 2013 vor avea loc întâlniri oficiale dedicate extinderii comerciale în Africa, America Latină şi Asia de Sud - Est. 'În luna mai 2013 vom avea întâlniri speciale pentru extinderea comercială în Africa, America Latină şi Asia de Sud - Est. Maroc este, de asemenea, o zonă importantă, strategică, prin intermediul căreia putem extinde comerţul şi investiţiile româneşti Africa Subsahariană', a precizat Varujan Vosganian.

Vizita oficială derulată în Maroc de oficialul român are obiective de natură diplomatică şi de diplomaţie economică. 'Latura diplomatică a vizitei în Maroc este susţinută de întâlnirea cu primul ministru Abdelilah Benkirane, căruia îi voi transmite mesajul premierului României, Victor Ponta. De asemenea, vom invita şeful Guvernului marocan să efectueze o vizită oficială în România, în cursul acestui an', a afirmat Varujan Vosganian.

În cadrul vizitei oficiale în Maroc, ministrul Economiei are o serie de întâlniri cu omologii săi din Maroc, cu ministrul Industriei, Comerţului şi Noilor Tehnologii, Abdelkader Aamara, ministrul Economiei şi Finanţelor, Nizar Baraka, precum şi cu ministrul Agriculturii şi Pescuitului Maritim din Guvernul marocan, Aziz Akhannouch.

Principalele domenii în care România exportă produse în Maroc sunt industria prelucrătoare, de automobile, piese de schimb. 'Dorim să adăugăm soldului pozitiv al balanţei comerciale investiţii ale României în Maroc. Principalele domenii în care expertiza românească poate fi exportată sunt automobile, aeronautică. Partea marocană este interesată de colaborarea cu Aerostar şi cu Romaero. De asemenea, putem intra pe piaţa marocană de electrică şi electrotehnică', a spus ministrul Economiei