Aflat, joi, la Ploieşti, unde a participat la un workshop la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că ministerul pe care îl conduce are un program care include câteva oraşe mari în care statul deţine societăţi aflate în insolvenţă şi care au terenuri ce vor fi transformate în parcuri industriale.

"Avem un program, cel puţin în câteva oraşe până în clipa de faţă, pe care să dimensionăm terenuri pe care le avem în proprietatea unor companii care se află în statut de insolvenţă şi la care insolvenţa e probabil să meargă către faliment şi să apărăm aceste terenuri de speculaţii imobiliare şi să le destinăm parcurilor industriale. Sunt zeci şi zeci de hectare de teren care pot fi folosite în acest scop, mai ales că ele, aparţinând unor infrastructuri industriale, au racordări la utilităţi şi pot fi foarte rapid reintroduse în circuitul economic", a spus Varujan Vosganian. El a precizat că oraşele în care există astfel de terenuri care sunt incluse în acest program sunt: Craiova, Cluj, Braşov, Ploieşti, Iaşi şi Bucureşti. 

În acest context, ministrul Economiei a sus că România are nevoie "să se reindustrializeze" şi că reindustrializarea trebuie făcută "pe baze private, de această dată", ceea ce presupune, pe de o parte, stabilitate politică şi legislativă, iar pe de altă parte presupune un mediu economic ospitalier, dar şi o atitudine corectă, echilibrată din partea statului. Vosganian a susţinut că "reidustrializarea" nu presupune "să fie luat de la început un proces care s-a petrecut în România în anii ’50", mentioneaza Mediafax in pagina electronica.