Fiecare camera este dotata cu un pat, o etajera, un dulap pentru bagaj, televizor, oglinda si o veioza. Toate dispun de sistem Wi-Fi. O noapte costa 50 de dolari, dar un loc poate fi retinut si numai pentru cateva ore. Camerele cu trei locuri au o suprafata cuprinsa inte 7,5 si 22 metri patrati si dispun de sauna si dus. Exista si numere VIP.

Hotelurile-capsula au fost inventate de japonezi inca din 1979. Primele au fost construite in jurul marilor gari sau in apropierea zonelor de agrement. O camera intr-un astfel de hotel nipon reprezinta un modul cu dimensiunea de 2x1x1,25 metri. Suficient pentru relaxare fie tragand un pui de somn, fie urmarind programe tv sau navigand pe internet. Cel mai mare asemenea hotel este Green Plaza Shinjuku din Tokio, cu 660 de camere de 1x2x1 metri.

Cotidianul Vedomosti precizeaza, in context, ca asemenea capsule functioneaza de aproape un an in mai multe institutii din Moscova. Spre exemplu, in incinta aeroportului Seremetievo sau la agentia la de presa RIA Novosti. Ele au fost amplasate in spatii special amenajate, intunecate. O sedinta de odihna dureaza aproximativ 20 de minute, iar cererea este destul de mare. Angajatii se retrag in aceste „cutiute” pentru a se relaxa.