Contra sumei de 14.000 de dolari pe zi, cei interesaţi se pot bucura de întreaga suprafaţă schiabilă de 736 de hectare a staţiunii Silverton Mountain. Rezervari se fac cu câteva luni în avans, iar acces garantat au doar 25 de clienţi fideli care au dobândit statutul "elite". Pentru inca 900 de dolari se poate beneficia si de un elicopter.

"Timpul nu poate fi înlocuit. Banii? Mareu se pot castiga altii", a comentat Aaron Brill, unul dintre coproprietarii Silverton Mountain, doar unul dintre cluburile de schi din SUA cu program special. De exemplu, pentru prima dată în acest an, clubul de schi Hermitage Club din Vermont permite membrilor sai să închirieze, timp de o zi, întreaga suprafaţă de 78,5 hectare a muntelui, în schimbul unei sume de 60.000 de dolari. Sau clubul Cimarron Mountain Club din Colorado, cu doar 15 membri, ofera pentru 3,2 milioane de dolari de fiecare, o proprietate de 14 hectare unde poate fi construita cabana de schi visata, plus acces nelimitat la cele 800 de hectare de pârtie.

"Staţiunile private de schi sunt noul avion privat. Ele oferă călătorilor de lux o experienţă lipsită de cozi, astfel încât să poată fi mai atenţi la familiile şi partenerii lor de călătorie", afirmă Jack Ezon, preşedintele agenţiei de turism Ovation Vacations. Un trend lansat în 1999 de Yellowstone Club din Big Sky, Montana. Suprafaţa sa schiabilă de 890 de hectare este disponibilă doar celor 864 de deţinători de proprietăţi pe acest munte, proprietăţi cu o valoare cuprinsă între 3,15 milioane şi 25 de milioane de dolari, la care se adaugă un comision iniţial de 300.000 de dolari plus o taxă anuală de 39.500 de dolari.

"S-a introdus un nou nivel de exclusivitate definit prin capacitatea unei persoane de a investi într-o proprietate imobiliară", apreciază Michael Berry, preşedintele National Ski Areas Association. În cele din urmă, un club de schi care este rezervat doar membrilor este o opţiune viabilă din punct de vedere financiar, susţine David Panagrossi, proprietarul Plymouth Notch, cu club privat de schi din Vermont. În timp ce căderile de zăpadă nu mai sunt un lucru garantat, taxele plătite de membrii sunt, informeaza Bloomberg.