Imediat după publicarea acestor informaţii, acţiunile Apple au crescut cu peste 2%, până la 92,50 dolari, în schimburile care preced deschiderea Bursei de la New York, după ce de la începutul anului şi până vineri au scăzut cu 14%, scrie agerpres.

Cel mai probabil, Warren Buffett a considerat că a apărut o oportunitate de cumpărare în urma scăderilor înregistrate recent de acţiunile Apple. În schimb, în luna aprilie un alt mare investitor, Carl Icahn, a decis să îşi vândă acţiunile Apple ca urmare a îngrijorărilor referitoare la atitudinea Chinei faţă de compania americană, iar săptămâna trecută investitorul David Tepper a făcut acelaşi lucru ca urmare a scăderii valorii acţiunilor Apple.

Poziţia deţinută de Berkshire Hathaway la Apple apare într-un raport trimestrial remis către Autoritatea de Control a Pieţelor Financiare din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC), o obligaţie pentru investitorii care gestionează active de peste 100 de milioane de dolari. Raportul precizează numărul acţiunilor pe care le deţin şi valoarea fiecărei participaţii la finele trimestrului, astfel încât nu este clar dacă Warren Buffett a continuat să cumpere acţiuni şi după terminarea primului trimestru.

Datele din raport mai arată că Berkshire Hathaway şi-a majorat participaţia la Visa, dar a vândut aproape toate acţiunile pe care le deţinea la Procter & Gamble şi AT&T.

În ultimii 50 de ani, Berkshire a cumpărat mai multe zeci de companii în diferite sectoare variind de la asigurări la companii de transport feroviar în condiţiile în care Warren Buffett recomandă diversificarea investiţiilor în afaceri capabile să asigure o creştere constantă a veniturilor pe termen lung.