„Charlie Munger, vicepresedintele companiei, si cu mine, ne-am pus tinuta de safari si am pornit la vanatoare de elefanti”. In „scrisoare catre actionari”, omul de afaceri, numarul doi in toate topurile lumii ale celor mai mari averi, Buffett nu face un secret din ambitia lui de a inregistra alte succese pe linie de achizitii pentru Berkshire Hathaway. „Suntem plini de bani”, scrie el.

Pe de alta parte, miliardarul american recunoaste ca marea sa „dezamagire” din 2012 a fost incapacitatea de a realiza mari achizitii. „Am urmarit cativa elefanti, dar m-am intors de la vanatoare cu mainile goale”, a comentat el. „Sansele noastre au reaparut la inceputul acestui an”, odata cu preluarea Heinz pentru 28 de miliarde de dolari, a continuat Buffett.

Alta deceptie a investitorului, conform propriilor spuse, il constituie faptul ca valoarea neta calculata pe actiune a holdingului sau a progresat mai putin decat indicele de referinta S&P 500. Asa ceva nu s-a intamplat decat de 9 ori in istoria de 48 de ani a Berkshire.