"Am fost impresionat de Jeff Bezos, presedintele director general al Amazon. Mi l-am imaginat capabil de lucruri marete, dar nu amploarea asta", a recunoscut Buffett intr-un interviu pentru postul de televiziune CNBC.

"Si pentru ca vorbim de Jeff, remarcabil este faptul ca, in timp ce zdruncina lumea retail-ului in ansamblul ei, el zguduia si lumea IT-ului. Nu am vazut pe nimeni care sa reuseasca sa contruiasca in mod simultan intreprinderi in doua industrii importante", a spus Buffett.

Ulterior, in fata miilor de persoane venite sa asiste,  la sfarsit de saptamana, la adunarea generala a actionarilor companiei Berkshire Hathaway, Buffett a revenit, oarecum, asupra subiectului, recunoscand ca regreta faptul ca a lasat sa-i "scape cateva adevarate mine de aur" din domeniul tehnologiei: Google si Amazon.

Cel pe care lumea il cunoaste si sub numele de Oracolul din Omaha a estimat, de asemenea, ca a supraevaluat potentialul IBM, de unde si-a retras o buna parte din participatii, pentru a-si spori prezenta in capitalul gigantului Apple. Printre altele, Apple a devenit prima companie americana din domeniul IT a carui valoare de piata a depasit 800 de miliarde de dolari.