Informatia privind noua achizitie operata de Buffett a fost difuzata de Financial Times. In ajun, cunoscustul om de afaceri a vandut o parte a participatiei sale la ConocoPhillips, concurentul ExxonMobil. Buffett a incasat 500 milioane de dolari.

Buffett si-a restrans prezenta in actionariatul ConocPhillips de la 1,4 miliarde la 940 de milioane de dolari inca din 2009, catalogand colaborarea cu aceasta companiei drept „o mare greseala”.

Investitorul si-a redus, de asemenea, pachetul de actiuni detinut la grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, sporindu-si, in schimb, participatia la reteaua de clinici Davita Healthcare Partners, cu sediul in statul Colorado.

Investitiile lui Buffett la ExxonMobil ocupa locul sase in clasamentul celor mai scumpe actiuni din lume, dupa AmericanExpress, Coca-Cola, IBM, Wells Fargo si Procter & Gamble.

In ultimele 12 luni, valoarea actiunilor ExxonMobil a crescut cu 8%, in timp ce productia petroliera a companiei a progresat cu 1,5% in trimestrul trei al acestui an, comparativ cu perioada de referinta din 2012, gratie proiectului Kearl lansat in Canada.