In pofida celor 84 de ani ai sai, Warren Buffett nu si-a pierdut pofta pentru noi afaceri. Compania Berkshire Hathaway se pregateste sa puna mana pe Precision Castparts, sustine Wall Street Journal, citand surse din anturajul omului de afaceri.

Precision Castparts a afisat vineri, la inchiderea bursei, o capitalizare de aproape 28 miliarde de dolari si, tinand cont de sistemul utilizat in acest gen de tranzactii, Berkshire Hathaway ar putea plati peste 30 de miliarde de dolari. Ceea ce inseamna ca va fi cea mai importanta achizitie efectuata de societatea patronata de Buffett.

Compania Berkshire Hathaway este recunoscuta pentru preferinta sa pentru intreprinderi bine pozitionate pe piete specifice, iar pottofoliul sau merge de la asiguratori (Geico) la producatori de bauturi racoritoare, precum Coca Cola. Insusi Buffett declara ca activitatile companiei sale merg "de la scobitori la avioane".

Precision Castparts produce piete de schimb pentru industria aeronautica, dar si aliaje metalice. Anul trecut, societatea a realizat o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de dolari. Berkshire Hathaway se numara deja printre actionari, cu o participatie de aproape 3%.