Grupul bancar american Wells Fargo & Co a achiziţionat active în valoare de 32 miliarde de dolari de la General Electric şi a preluat aproximativ 3.000 de angajaţi, după ce conglomeratul american a anunţat că se va concentra pe operaţiunile din domeniul industrial, transmite agerpres.

În aprilie, GE a anunţat că intenţionează să vândă active financiare în valoare de până la 200 de miliarde de dolari, urmând să se concentreze pe operaţiunile din domeniul industrial. Până acum, conglomeratul american a semnat acorduri pentru vânzarea unor active de aproximativ 23 de miliarde de dolari, inclusiv cea mai recentă tranzacţie.

General Electric şi-a vândut deja participaţii la băncile sale din străinătate în luna iunie 2014, când a ajuns la un acord cu grupul bancar spaniol Santander pentru preluarea sucursalelor GE Money Bank, divizia de credit de consum a GE Capital, din Suedia, Norvegia şi Danemarca.

În 2010, GE Money, divizia de servicii financiare a gigantului General Electric, s-a hotărât să plece din România prin vânzarea către Garanti Turcia a pachetelor de acţiuni deţinute la trei instituţii financiare non-bancare - Motoractive IFN, Ralfi IFN, Domenia Credit IFN.