Veteranul de 74 de ani din Cabinetul condus de Angela Merkel a participat luni la Munchen la o reuniune anuală a consultanţilor fiscali, ocazie cu care a fost întrebat dacă va participa şi la reuniunea de anul viitor, tot în calitate de ministru de Finanţe. Schaeuble, care deţine portofoliul Finanţelor din 2009, a răspuns: "Vom aborda întrebarea ce se întâmplă după alegeri după încheierea alegerilor. Putem spune de pe acum că vom preda un minister în ordine ".

Potrivit celor mai recente sondaje, conservatorii lui Angela Merkel au un avans considerabil în faţa principalilor rivali, social democraţii. Cu toate astea, vor fi nevoiţi să formeze o coaliţie cu cel puţin un alt partid. În cadrul guvernelor de coaliţie, fiecare dintre partidele care formează coaliţia ocupă anumite ministere.

Potrivit unui sondaj realizat de Emnid, conservatorii sunt creditaţi cu 38% din intenţiile de vot în timp ce social democraţii au pierdut un punct fiind cotaţi la 25% din intenţiile de vot, scrie agerpres.

Germania a înregistrat anul trecut cel mai ridicat excedent bugetar de la reunificarea ţării, în 1990. Potrivit datelor oficiale, Guvernele federale, de stat şi locale, au acumulat în 2016 un excedent bugetar ce totalizează 23,7 miliarde de euro, faţă de un plus de 19,4 miliarde de euro în 2015. Este al treilea an consecutiv în care se înregistrează surplus, pe fondul accelerării creşterii economiei, majorării veniturilor din taxe şi al şomajului scăzut.