Printr-o scrisoare publicata pe site-ul bursei cipriote, managerul executiv al Wargaming, Evangelios Georgiou, instiinteaza institutia de tranzactionare ca intentioneaza sa achizitioneze 30% din actiunile bancii Hellenic, contra sumei de 40 de milioane de euro. Wargaming, firma ce detine drepturile de distribuire a jocurilor Wargaming.net, cel mai cunoscut fiind World of Tanks, devine, astfel, cel mai mare actionar al Hellenic, urmata, cu o participatie de 15%, de fondurile Third Point Offshore Master Fund si Demetra Investment. Restul actiunilor se afla in posesia vechilor proprietari ai bancii.

Wargaming are bani pentru aceasta investitie: in primele sase luni din 2013, compania a inregistrat venituri de 234 milioane de euro, mai mult decat a castigat in tot anul 2012 (218 milioane). Anul trecut, Wargaming a cumparat cu 45 milioane de dolari grupul australian BigWorld, a carui tehnologie va fi folosita pentru lansarea unui joc online cu lupte pe avioane si nave militare.  Iar anul acesta, Wargaming a achizitonat strategia Total Anihilation, de la compania Gas Powered Games.

Tranzactia cu Hellenic iese din tiparul afacerilor angajate, pana acum, de Wargaming  si nedumereste. Analistii au estimat ca, dupa toate probabilitatile, Wargaming a avut bani depusi in aceasta banca, pe care incearca acum sa-i recupereze. Cotidianul rus Vedomosti noteaza, in acest context, ca o mare parte a sectorului bancar cipriot este controlata de rusi. Banca comerciala rusa (subsidiara a VTB) este a doua ca amploare din Cipru, rusii avand, de asemenea, o mare putere de influenta asupra Bank of Cyprus, printre membri consiliului director numarandu-se inclusiv fostul director general al companiei Nornikel, Vladimir Strjalkovski.