"Săptămâna viitoare sper să avem noul Statut al parlamentarilor modificat aşa cum a cerut Curtea Constituţională, după care putem informa hotelurile că nu mai înnoim contractele cu ele", a spus Zgonea.

El a adăugat că majoritatea parlamentarilor au părăsit hotelurile.

"Majoritatea colegilor noştri parlamentari au părăsit hotelurile, am înţeles că anumite hoteluri au găsit deja o negociere cu liderii grupurilor politice parlamentare. În momentul în care am decizia de la Curtea Constituţională, vom face un plen reunit, vom face modificările competente şi recomandarea din cadrul deciziei CC, vom retrimite spre publicare şi în acel moment lucrurile sunt închise", a adăugat Zgonea.

El a mai spus că vor fi modificate doar cele două articole declarate neconstituţionale din Statut.

"După ce primim decizia CC şi votăm în plenul Camerei, putem să facem o scrisoare către toate hotelurile. Eu i-am anunţat deja pe colegii mei parlamentari să-şi găsescă, mulţi dintre ei şi-au găsit gazdă. Din păcate, Parlamentul României nu este în măsură în acest moment să le asigure acea sumă pe care am stabilit-o. Eu şi Senatul avem documentele pregătite pentru a fi votate în plenul Camerelor astfel încât totul să devină legal. Săptămâna viitoare sper să avem noul Statut după care putem informa companiile hoteliere că nu mai înnoim contractele potrivit noului Statut. Sunt clauze speciale în contractele de acest gen care se pot regla", a mai spus Zgonea.

Curtea Constituţională (CC) a admis, la finele lunii februarie, sesizarea PDL şi PPDD de neconstituţionalitate a modificărilor aduse Statutului parlamentarilor referitoare la majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, în 13 februarie, cu 298 de voturi "pentru", 101 voturi "împotrivă" şi 36 de abţineri, Raportul privind cererea transmisă de preşedintele Traian Băsescu de reexaminare a Statutului parlamentarilor, în ultima formă a acestuia, stabilită de Comisia de statut.

Comisia parlamentară pentru statutul senatorilor şi deputaţilor a operat modificările propuse la raportul iniţial asupra Statutului parlamentarilor, fiind majorat termenul în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate, de la 15 la 45 de zile.