Potrivit noilor norme aprobate de Consiliul de supraveghere, Volkswagen va plafona remuneraţia totală acordată directorului general la 10 milioane de euro pe an iar cea acordată altor directori de top la 5,5 milioane de euro. Compania nu a oferit alte detalii, precizând doar că în comparaţie cu anul trecut "remuneraţia maximă din punct de vedere tehnic va scădea cu până la 40%", se arată într-un comunicat de presă.

Volkswagen a fost vehement criticat de opinia publică din Germania după ce managerii săi au acceptat cu greu o reducere de 30% a bonsurilor. Aceasta deşi Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare după ce în toamna anului trecut a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania, scrie agerpres.