Astfel, începând cu data de 15 iunie, cititorii comic book-ului românesc vor putea să descarce gratuit din Apple Store şi de pe Google Play aplicaţia care le permite acestora să urmărească aventurile eroilor preferaţi.

Zitec a investit la începutul acestui an în editura HAC!BD, care publică revista de benzi desenate Harap Alb continuă, ajungând să deţină 30% din aceasta. La momentul anunţului, producătorul românesc de aplicaţii miza pe dezvoltarea revistei de benzi desenate şi în spaţiul online, odată cu extinderea în zona de print.

În momentul de faţă, aplicaţia de iOS şi Android Super Erou pune la dispoziţia fanilor Harap Alb continuă primele patru numere ale revistei, care sunt inspirate de basmul lui Creangă. Al cincilea număr, care se va lansa pe data de 15 iunie, în cadrul Street Delivery, continuă povestea, însă sub viziunea exclusivă a creatorilor HAC”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator Zitec.

Primul număr al revistei poate fi descărcat gratuit din Apple Store sau Google Play, urmând ca utilizatorii de tablete să plătească pentru fiecare din celelalte numere câte 4,9 lei, sistemul de plată fiind cel nativ, al platformelor de aplicaţii.

Obiectivul Harap Alb continuă pentru următoarea perioadă este acela de a lansa prin editura HAC!BD și alte titluri cu care să se lanseze şi pe piețe din străinătate.

Ne vom axa pe dezvoltarea de comic book-uri originale, cu substrat istoric, cu care românii să rezoneze şi, de asemenea, plănuim să realizăm reviste atractive şi pentru străinătate. Bineînţeles, pentru fiecare titlu nou publicat de editura HAC!BD, vom realiza şi suportul online, aşa cum facem cu Harap Alb continuă”, a explicat Lăpuşan.

“Am intenţionat de la bun început să avem şi o versiune electronică a revistei HAC. Aşa am descoperit Zitec. De unde iniţial ar fi trebuit să lucrăm împreună pentru aplicaţia dedicată revistei, am ajuns să devenim parteneri. Am avut pretenţia ca în aplicaţie să existe aşa numita "navigaţie asistată", găselniţă care aduce experienţa unui comic book mai aproape de animaţie. Cei de la Zitec au înţeles şi, astăzi, avem prima aplicaţie de acest gen din România”, a spus Mihai Ionașcu, fondator Harap Alb continuă.

Aplicaţia dezvoltată de echipa de programatori Zitec permite, pe lângă citirea comic book-ului în formatul original (de la prima la ultima pagină), navigarea asistată, prin intermediul căreia utilizatorii pot citi revista scenă cu scenă.

Totodată, aplicaţia oferă posibilitatea cititorului de a da share pe Facebook şi Twitter şi de a previzualiza primele cinci pagini din fiecare număr înainte de cumpărare.

Revista Harap Alb continuă apare o dată la două luni, în 10.000 de exemplare, și este distribuită în toată țara, însă poate fi achiziționată și online, la adresa www.harapalbcontinua.ro. La un preț de 4,9 lei per bucată, comic book-ul a fost lansat pentru prima oară în octombrie 2012.