Aparatul este alcatuit din cinci module: baza (core), modulul cu ecran și modulul cu baterie. Modul de bază, la rândul său, include unități cu procesor si GPU, memorie si camera foto.

Atunci când un utilizator dorește să actualizeze smartphone-ul, aceasta nu mai trebuie sa cumpera un dispozitiv nou. Pur și simplu trebuie sa scoata unul dintre modulele (de exemplu, procesorul) și sa-l înlocuiasca cu unul nou, mai puternic. La fel se poate proceda si la depanarea aparatului.

Smartphone-ul celor de la ZTE prezentat la CES este un prototip. Nu se stie daca acesta este si funcțional, deoarece absolut toate imaginile de la CES ne arata un aparat cu ecranul inchis.

ZTE spune că vrea să creeze un "mecanism de inlocuire extrem de inteligent si de mare eficienta". De asemenea, compania a subliniat faptul că smartphone-urile modulare sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Un smartphone în care fiecare componentă este închisa într-un bloc separat a fost prezentat în toamna anului trecut si de catre olandezul Dave Hakkens. Ideea acestui aparat, denumit Phonebloks, a fost insusita de compania Motorola.