Sa fie numai zvonuri, se intreaba retoric Les Echos, amintind ca sanatatea financiara precara afisata de Alstom in 2013 a bulversat cursul actiunilor companiei la Bursa, dezechilibrand, totodata, balanta contabila a grupului Bouygues. Bloomberg afirma ca discutiile angajate de General Electric cu Alstfom ar fi ajuns deja intr-o faza destul de avansata, adica la un pas de un acord pe care l-ar putea anunta „in saptamanile urmatoare”.

Contactat de Bloomberg, un purtator de cuvant al Alstom a negat orice operatiune de cumparare a grupului, evocand „zvonuri lipsite de temei”. Intervievat de AFP, un reprezentant oficial al GE a refuzat, la randul lui, orice comentarii.

Suma de 13 miliarde de dolari reprezinta o plus-valoare de aproximativ 25% fata de actuala capitalizare bursiera a grupului francez, sustine Bloomberg, apreciind ca operatiunea ar fi primit sustinerea companiei Bouygues, actionar de referinta al Alstom dupa achizitionarea participatiei detinuta de statul francez, in 2006.

Actiunile Alstom s-au prabusit recent la Bursa pe fondul speculatiilor privind sanatatea financiara precara a intreprinderii, care, in acest context, s-a angajat intr-un plan d restructurari de personal care vizeaza peste 1.300 de locuri de munca la nivel mondial. General Electric a degajat in primele trei luni ale acestui an, un profit de 3 miliarde de dolari, in scadere cu 15% fata de perioada similara din 2013.